Archive

New Office Düsseldorf (NOD)

 

Project:
New Building – office development
Architect:
RKW Architektur + Rhode Kellermann Wawrowsky

Shading Solution:
Vasatec Roller Blind Systems with BUSbar / VL-SMI Motors

Vasatec Members:
Reuther Fenstergestaltung and
Vestamatic + CRE

Sustainability Certification:
DGNB Gold

Interesting Facts:
Currently the largest office development in
Düsseldorf with six floors and 35,000 m² in
floor area. The building has achieved Gold
certification by DGNB for its sustainability
and environmental impact, including indoor
air quality and performance, assisted by the
contribution of the blinds, motors and
BUSbar system.

 

For more information please contact

service@vasatec-contractshading.com

IMA Belgium

The project

IMA, Belgium

 

The solution

Coulisse Roller Blinds with digitaldrives

 

The partners

Vistatatec/ Franc Gardiner/ Vestamatic CRE

 

For more information please contact

service@vasatec-contractshading.com

University Hospital Düsseldorf


Development:

New Building – Laboratory center for wet research, building 13.58


Architect:

BDA RDS Partner / Bergstermann + Dutczak

 

Shading Solution:
Vasatec Roller Blind Small System with 24VDC electronic drives


Vasatec Members:

Reuther Fenstergestaltung and
Vestamatic + CRE


Interesting Facts:
The building combines research areas of 14
institutes and clinics in an interdisciplinary
clinical research building, using medical and
laboratory technology for use-specific
systems.

 

Photo: © Architects BDA RDS Partner / Bergstermann + Dutczak

 

For more information please contact

service@vasatec-contractshading.com

Silo Plange Mühle Düesseldorf

Development Type:
Conversion and restoration

Architect:
ingenhoven architects

Shading Solution:
Vasatec Roller Blinds with
specialty fabrics and DC motors

Vasatec Members:
Krüll Sonnenschutz
Reuther Fenstergestaltung
Vestamatic + CRE

Interesting Facts:
The former grain silo was converted into a
six story loft building, creating new
commercial work spaces. The Timber Silo
owes its name to the wooden storage
chambers formerly inside the brick building,
and was constructed in 1906. In 1929 the
cylindrical concrete silos were added.
In the nineties, the site ceased to operate
as a flour mill, and the industrial area was
included in the plans to regenerate the
Düsseldorf Media Harbour.

More Information

https://www.ingenhovenarchitects.com/projekte/weitere-projekte/silo-plange-muehle-duesseldorf/description

 

For more information please contact

service@vasatec-contractshading.com